Orlová ve vyhroceném derby na Karvinou nestačila

Petr Sobol, 03.09.2013 Na orlovském zimním stadionu se odehrál velmi překvapivý výsledek. Druholigová Orlová byla v souboji s Karvinou dvě třetiny lepším celkem, po druhé přestávce byl ale stav 1:4. Ve třetím dějství sice domácí snížili na rozdíl jediné branky, ale pak úřadovala jen Karviná a v utkání, ve kterém bylo do konce zápasu vyloučeno 8 hráčů, vyhrála 7:3.

03.09.2013 od 18:15

HC Orlová - HK Baník Karviná 3:7 (0:3, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 38. Tomis (Pavliš, Szajter), 43. Blatoň (Novák), 49. Badžo (Mráz) – 15. Luka (Malík), 19. Hublík (Foltýn), 20. D. Vaštík (Barnošák, Luka), 29. Zákuťanský (Kasperlík, Kalus), 50. Kasperlík (Niedoba), 53. Barnošák (Luka), 55. Malík . Rozhodčí: . Vyloučení: 5:6, navíc Studený, Fišera, Vydra a Badžo (ORL) a Milch, Foltýn, Barnošák a T. Vaštík (KAR) 5 + trest do konce utkání. V oslabení: 1:3. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:4, 3:4, 3:7.
Orlová: Kolář (od 21. Urbánek) – Hegegy, Tomis, Novák M., Vydra, Sznapka, Fišera, Krause – Kraft, Pavliš, Badžo, Szajter, Studený, Michálek, Matějíček, Blatoň, Mareček, Plášek, Ciupa, Mráz., Blatoň.
Karviná: Volf (Pavlíček) – Burgel, Milch, Nestyd, Vaštík T., Hublík, Foltýn, Opravil, Vaštík D., Kalus, Divoký, Kasperlík, Ovčáří, Malík, Zákuťanský, Luka, Juhasz, Barnošák, Niedoba.
Poté, co Orlová minulý týden sehrála vydařený zápas s Frýdkem–Místkem, byla v souboji s SK Karviná jasným favoritem. Po úvodních minutách, kdy se oba týmy oťukávaly, to také dala najevo a Volf musel začít vytahovat první zákroky. Činil se zejména proti Kraftovi, který se ocitl ve třech dobrých příležitostech.

Potvrdilo se však známé pravidlo nedáš dostaneš. Před Kolářem se z ničeho nic objevil Vladimír LUKA a tvrdou střelou propasoval kotouč do sítě. A i zbylé minuty první třetiny patřily hostům. Nejprve zakončil pod horní tyč Jindřich HUBLÍK a pár vteřin před první sirénou po povedené akci Barnošáka skóroval David VAŠTÍK, který tak pořádně nalomil orlovské sebevědomí.

Do druhé třetiny poslal kouč Česlík do branky Urbánka, kterého však po pár vteřinách málem překonal Hublík. Ani to ale domácí nenastartovalo. V brance Karviné totiž řádil Volf, který nejprve vychytal Blatoně a poté i Mráze a Krafta. A tak na druhé straně přišel další trest. Michal ZÁKUŤANSKÝ stál přesně tam, kde měl a zvýšil vedení hostí.

Až za stavu 0:4 se probrali i domácí střelci. Tři minuty před druhou přestávkou si do palebné pozice najel Petr TOMIS a tvrdou střelou propálil Volfa. Další gól už sice v této periodě nepadl, na ledě se zato strhla obrovská mela, do které se zapojilo několik hráčů. Čtyři z nich museli dokonce odjet předčasně do sprch.

Domácí ale vjeli do poslední třetiny nabuzení a po dvou minutách zásluhou povedené akce Jana BLATONĚ snížili. Následně sice odjel na čtyři minuty na trestnou lavici domácí Ciupa, Orlová ale pokračovala v tlaku a po povedené akci Mráze krásně skóroval Marek BADŽO.

Když krátce nato hráli domácí přesilovku, vycítili šanci na srovnání. Jenže k odraženému puku se dostal Martin KASPERLÍK a vrátil hosty na koně. Když pak pokus Badža ztroskotal na lapačce Volfa a na druhé straně znenadání udeřil Dominik BARTOŠÁK, bylo o vítězi víceméně jasno.

Jiskru naděje mohl vykřesat Pavliš, v obrovské šanci ale neuspěl. Naopak Tomáš MALÍK udeřil opět v karvinském oslabení poté, co mu dala domácí obrana až zbytečně moc místa. Další branka už nepadla, na ledě se ale strhla ještě další mela, po které putovali do kabin další čtyři hokejisté. Pěstní souboj se odehrál i po závěrečném klaksonu, po kterém se z vysoké výhry 7:3 radovala překvapivě Karviná.