První krok se vydařil

Tomáš Salamon, 05.10.2014 První zápas sezóny se našim borcům povedl. Proti soupeři s bohatou přípravou to neměli s jediným přátelským zápasem velmi složité. Přesto bojovali a vydřeli důležité vítězství.

04.10.2014 od 17:00

HC Orlová - HC Kopřivnice 2:1 (1:0,0:1,1:0)

Branky a nahrávky: 15. Vidlák (Vaštík), 46. Škatula (Vaštík) - 27. Hrubý (Petružálek). V přesilovce: 1:0. Diváci: 1063. Průběh utkání: 1:0,1.1,2:1.
Orlová: Urbánek - Štefanka, Sznapka, Hegegy, Tomis, Kytka, Ondrek, Novák - Škatula, Grepl, Galgonek, Hanzl, Vidlák, Vaštík, Kraft, Vysloužil, Divoký, Šustek, Mihál, Kanaloš
Kopřivnice: Unzeitig (Kozák) - Sluštík, Gonos, Cabák, Macháčik, Štěpjak, Hrubý, Mičulka, Jašek, Bartošák, Vlečka, Bílek, Golasovský, Rosypka, Merčuda, Chalupa, Kameníček, Horák, Petružálek.
Zápas odpovídal tomu, že sezóna teprve začala. Ve hře byla spousta nepřesností a bylo vidět, že Orlům chyběla zápasová praxe. Přesto měli v prvním dějství navrch a z převahy vytěžili několik přesilovek. V těch se dlouho nevedlo vytvořit si vážnější šance, ale v patnácté minutě přece jen jednu využili. Ze závaru před brankou se prosadil Martin Vidlák.

Toto skóre vydrželo až do druhé třetiny, kterou Orlová začínala v oslabení. To zvládla ubránit a dokonce si v něm vytvořila jednu velkou šanci. Gólu ve své síti se ale nakonec neubránila. Puk za Urbánka dostal Hrubý. Kopřivnici gól dodal na sebevědomí a hrozila čím dál častěji. René Urbánek však předváděl jedno z nejlepších představení, které jsme v jeho podání za tři roky v Orlové viděli a vyrovnaný stav až do druhé přestávky udržel.

Ve třetí třetině jsme sledovali opět velmi bojovný hokej, kdy si Orli vytvářeli šance díky tomu, že na tom byli bruslařsky lépe než soupeř, ale na druhou stranu se často neshodli a svými chybami dávali prostor soupeři, což dávalo možnost vyniknout Urbánkovi. Tomu se chytalo mnohem lépe s vědomím, že Orly poslal do vedení po pěkné kombinaci Petr Škatula, který si takto osladil svůj comeback po roce bez hokeje. Jenže soupeř se nehodlal vzdát a s přibývajícím čase se stupňoval jeho nápor na Urbánka. Ten svůj tým podržel zejména při závěrečné powerplay a měl obrovskou zásluhu na tom, že Orli brali tři body.

Ohlasy po utkání

Daniel Marosz, trenér Orlové: Byl to těžký zápas. Projevilo se to, že soupeř měl více odehráno a my jsme nebyli tak sehraní. Jsem rád, že to kluci zvládli.