Orli na kolenou. Horní Benešov si od nás odvezl tři body

Petr Sobol, 12.10.2014 Orlovští hokejisté na úvodní výhru s Kopřivnicí nenavázali. V sobotním domácím duelu totiž nestačili na Horní Benešov. Soupeř se rychle dostal do vedení a to si udržel až do konce zápasu. Domácí se sice vždy dokázali dotáhnout na rozdíl jedné branky, neproměnili ale řadu šancí a v závěrečné power-play inkasovali rozhodující gól. Horní Benešov si odvezl tři body za výhru 4:2.

11.10.2014 od 17:00

HC Orlová - TJ Horní Benešov 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Sznapka (Pavlas, Grepl), 46. Pavlas (Škatula) - 7. Lhotský T. (Parma), 9. Vlašánek (Štyndl), 46. Mičola (Trčka), 60. Trčka. Rozhodčí: Polášek (Orság,Tkáč). Vyloučení: 3:7 (Proti domácím nařízeno TS). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 457 (platících 152). Průběh utkání: 0:2,1:2,1:3,2:3,2:4.
Orlová: Urbánek (Pavlíček) - Štefanka, Sznapka, Tomis, Hegegy, Kytka, Novák, Mihál, Škatula, Pavlas, Grepl, Divoký, Šustek, Ondrek, Kanaloš, Hanzl, Voznica
Horní Benešov: Kober (Maruszak) - Hejhal, Pělucha, Vaněk, Podzimný, Štindl, Trčka, bensch, Parma, Schreier, Přibyla, Jadrníček, Vlašánek, Lhotský T., Lhotský A., Mičola, Trubka, Bendík
Orli do utkání vstoupili velmi aktivně, ale skóre se nevyvíjelo podle jejich představ. Už v sedmé minutě překonal Urbánka Tomáš Lhotský a dvě minuty na to bylo ještě hůř když další branku přidal Vlašánek. Domácí začali tlačit a vynutili si snížení, o které se v přesilovce postaral Jan Sznapka. Přemíra útočné snahy však mohla být i na škodu. Při snaze o rychlé protiútok domácí udělali hrubku a na Urbánka pustili dvojici nikým nehlídaných hráčů. Náš brankář si s tímto ale poradil a stav 1:2 zůstal až do přestávky.

Krátce po jejím vypršení mohlo být z domácími špatně. Po faulu bylo totiž nařízeno trestné střílení, které vykonával Vlašánek. Urbánek s ním stačil couvat a vytlačil ho z dobrého střeleckého úhlu. Ve zbytku třetiny jsme sice viděli několik šancí, ale žádná z nich neskončila za brankovou čárou.

Pokud se Orli chtěli ve třetí části porvat o vyrovnání, situace se jim zkomplikovala v minutě šestačtyřicáté. Urbánka lehkou střelou z úhlu překonal Martin Mičola. Reakce naštěstí přišla rychle. O necelou půlminutu později se totiž prosadil novopečený člen první formace Robin Pavlas. Chyběla tedy jen jedna trefa a Orli se o ní rvali. Nicméně veškeré snahy ztroskotaly buď na Koberovi nebo na jeho brankové konstrukci. V závěru se pokusili i o powerplay, ale ta nevyšla. Z velké dálky trefil prázdnou klec Marek Trčka a bylo po bodové naději.