Vidlák se hattrickem podílel na destrukci Studénky

Tomáš Salamon, 20.10.2014 Zápas ve Studénce sončil jednoznačným výsledkem pro naše barvy. Orům se podařilo využít tři přesilovky a mimořádně se dařilo Martinu Vidlákovi, který tři branky dal a na další přihrál!

19.10.2014 od 18:00

HC Studénka - HC Orlová 2:6 (1:1, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Štubňa (Lyčka), 59. Sochorek (Martinčík) – 17. Vidlák (Hegegy, Tomis), 29. Vidlák (Voznica), 33. Škatula (Sznapka, Štefanka), 36. Vidlák (Voznica), 48. Voznica (Vidlák), 52. Škatula (Pavlas). Rozhodčí: Polášek – Kudlička, Wanke. Vyloučení:6:9 navíc Pokorný ml. (Studénka) 10 minut. . Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6.
Studénka: Horyl (Baldik) – Jedlička, Bolek, Holanik, Janečka, Lyčka – Tatarčík, Pokorný ml., Kostelňák, Křivák, Kaňovský, Orszulik, Sochorek, Štubňa, Martinčík. Trenér: Miroslav Pokorný st.
Orlová: Urbánek (52. Pater) – Škatula, Mihál Patrik, Mihál Dalibor, Plašek, Tomis, Grepl, Štefanka, Divoký, Vidlák, Šustek, Kytka, Vysloužil, Pavlas, Voznica, Hanzl, Sznapka, Hegegy. Trenér: Daniel Marosz.
Naši borci měli od začátku navrch, ale na branku se čekalo poměrně dlouho. Ledy prolomil až v sedmnácté minutě Martin Vidlák, který využil úřesilovku pět na tři a nebylo to zdalka naposledy, co dal o sobě v tomto utkání vědět. Nechybělo mnoho a Orli toto vedení udrželi až do přestvky, ale půl minuty před sirénou se povedlo vyrovnat Tomáši Štubňovi, který krátce před začátkem sezóny opustil naše řady.

Vyrovnání naštěstí nemuselo naše borce mrzet, protože ve druhé třetině spustili tu pravou palbu, kterou od nich letos očekáváme. Po Voznicově asistenci si druhý zářez připsal Martin Vidlák. Další trefa přišla ve dvaatřicáté minutě, když další přesilovku využil Petr Škatula a nebyla to poslední využitá početní výhoda v zápase. Orli ukázali, že na tréninku nezaháleli a po dalších třech minutách, kdy byl jeden ze soupeřů opět na trestné lavici, završoval hattrick Martin Vidlák.

Skóre před třetí třetinou sice nasvědčovalo tomu, že si Orli odvezou všechny body, ale každá pojistka byla dobrá. Tentokrát se Martin Vidlák ukázal i jako schopný nahrávač a poslal gólovou nabídku Jakubu Voznicovi, čímž mu splatil jeho předchozí asistenci. Když se poslední část přehoupla do své druhé poloviny, svou druhou brankou v zápase seprosadil Petr Škatula, který tak ukázal, že jeho branka v prvním utkání rozhodně nezůstane osamocena a že i po roce bez hokeje se znovu zařadí mezi orlovské kanonýry.

Za stavu 1:6 trenér Marosz poslal do branky mladého Lukáše Patera, aby si také osahal puk a byl v budocnu připraven v případě nutnosti zaskočit za Reného Urbánka. Branka Jana Sochorka minutu a půl před koncem mu sice zřejmě trochu zkazila náladu, ale rozhodně si nevedl zle.