Orli porazili silnou Kopřivnici a vedou tabulku!

Tomáš Salamon, 15.11.2014 Orli dnes zavítali na led hlavního soupeře v souboji o titul a udělali nám velkou radost! Po první třetině sice prohrávali 2:1, ale zápas dokázali otočit a zvítězili 3:4! V tabulce jim nyní patří první místo!

15.11.2014 od 17:00

HC Kopřivnice - HC Orlová 3:4 (2:1 0:1 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Horák (Cabák), 16. Horák (Kameníček), 53. Linduška (Macháček) - 11. Hanzl (D.Mihal, P.Mihál), 28. Sznapka(Pavlas,Štefanka), 51.Pavlas (Matějíček), 54. Grepl (Tomis). Vyloučení: X:9, proti Orlové nařízeno TS. Využití: 2:X, Kopřivnice neproměnila TS.
Kopřivnice: Kozák (Unzeitig) - Sluštík, Gonos, Golasovský, Štěpjak, Suchý, Mičulka, Jašek, Klečka, Bílek, Linduška, Polášek, Chvostek, Macháček, Chalupa, Kameníček, Horák, Petružálek, Cabák, Bartošák
Orlová: Urbánek - Štefaka, Sznapka, Hegegy, Tomis, Novák, Kytka - Hanzl, P. Mihál, Vysloužil, Grepl, Divoký, Voznica, Vidlák, Pavlas, Matějíček, D. Mihal, Šustek
Orli zajížděli druhou čtvrtinu soutěže zahájit na led Kopřivnice. Ta je hlavním soupeřem našeho týmu v boji o titul a postup do druhé ligy. Poté, co byl mezi všemi soupeři odehrán jeden vzájemný zápas, se oba celky dělily o první příčku. Přičemž Orlová prohrála pouze proti doma Hornímu Benešovu a Kopřivnice nezvládla pouze úvodní utkání na našem ledě. Vinou horšího skóre však byli Orli vedeni jako druhý tým tabulky a do Kopřivnice odjížděli s tím, že po zápase budeme znát lídra tabulky.

Zápas pro Orly nezačal příliš vydařeně. Už ve třetí minutě inkasovali z hole Horáka. Nesložili však zbraně a v polovině první části vyrovnal Jakub Hanzl. Vyrovnané skóre vdrželo pouze 5 minut. To Urbánka v přesilovce překonal opět Horák.

Ve druhé části se mohlo Orlům značně přitížit, když bylo po Hegegyho faulu nařízeno tresrné střílení. V tento důležitý moment však svůj tým podržel René Urbánek a skóre se v této části měnilo pouze jednou. A bylo to k radosti našich barev. Vyrovnávací trefu obstaral Jan Sznapka.

Ve třetí části se konečné skóre utvořilo během pouhých tří minut. Nejprve poslal Orly do vedení uzdravený Robin Pavlas, ale krátce na to šli Orli do čtyř a v početní výhodě vyrovnal Linduška. Netrvalo včak dlouho a vedení na naši stranu vrátil Vít Grepl, jehož branka se nakonec ukázala jako vítězná. Orli tímto vybojovali důležité tři body. Celkově jich mají 18, ale musí se mít napozoru. Kopřivnice, Horní Benešov i Rožnov mají po patnácti a orlovské vedení je zatím velmi vratké. Velmi důležitý krok k jeho pojištění mohou Orli udělat už v pondělí v Horním Benešově. Budeme jim držet palce.

Ohlasy po utkání

Daniel Marosz, HC Orlová: Včerejší utkání mělo velkou kvalitu. Oba týmy odevzdaly maximální výkon. Myslím, že hra se z naší strany zlepšuje a to je pro nas pozitivní.