Zápas s Bohumínem se proměnil v neočekávané drama

Tomáš Salamon, 03.12.2014 Orli do zápasu vlétli a dělali si co chtěli. Po dvou a půl minutách vedli o dva góly. Poté však až příliš podlehli pocitu neporazitelnosti a zápas se pořádně zdramatizoval. Nakonec se povedlo zachránit tři body po výsledku 8:7.

03.12.2014

HC Orlová - HC BOSPOR Bohumín 8:7 (4:3,2:3,2:1)

Branky a nahrávky: 3. Hegegy, 3. Pavlas (Grepl), 17. Divoký (Novák), 17. Štefanka (Grepl), 21. Grepl (Štefanka, Matějíček), 31. Vidlák (Štefanka), 46. Vidlák (Novák, Vaštík), 57. Vaštík (Vidlák) – 10. Dusík, 13. Plhoň (Juřík), 16. Pavlát (Niedoba), 22. Řezáč (Dusík), 34. Rozsypka (Niedoba), 38. Rozsypka, 52. Řezáč (Král).
Orlová: Urbánek (16. Pavlíček) - Štefanka, Sznapka, Hegegy, Tomis, Novák, Kytka - Grepl, Pavlas, Matějíček, Voznica, Vidlák, Vaštík, Divoký, Mihál, Hanzl, Vysloužil, Šustek
Bohumín: Kolář (40. Válek) - Řezáč, Plhoň, Dusík, Král, Rozsypka, Niedoba, Pavlát, Juřík, Poštulka, Maczurek, Buba
Orli utkání začali velmi zostra. Alexandr Hegegy se ve druhé minutě uvolnil ke střele a trefil přesně k tyči. Posléze bylo za hákování nařízeno trestné střílení pro Patrika Mihála, ale tomu kotouč unikl. Nemuselo ho to mrzet. Následné buly v útočném pásmu Grepl vyhrál na hůl Robina Pavlase, který navýšil. Na tabuli svítil čas 2:40 a zdálo se, že utkání bude jasnou záležitostí. Bohužel naši hráči polevili z nastoleného tempa a v deváté minutě Bohumín snižoval z přesilovky. Chvíli na to Divoký mohl dorážet do prázdné branky, ale Kolář mu sbalil hůl do náruče a dostal za to dvě minuty. V přesilové hře Orlová rozpoutala v útočném pásmu peklo, ale využít se ji nepovedlo. Naopak na druhé straně hosté po jejím vypršení vyrazili dva na jednoho a Plhoň vyrovnal. V šestnácté minutě zřejmě fanoušci nevěřili svým očím, když orlovský odchovanec Jiří Pavlát poslal hosty do vedení. V tuto chvíli však domácí ještě zvládli soupeři ukázat, kdo je na ledě pánem. V krátkém sledu se trefili Michal Divoký a Filip Štefanka a vedení bylo zase na správné straně.

Hned po zahájení druhé části navýšil Vít Grepl, který si prodloužil gólovou šňůru na sedm utkání, a vypadalo to, že Orli budou zápas kontrolovat. V tuto chvíli stačilo zodpovědně bránit dvougólový náskok a vyčkávat na chyby, které by o třídu slabší soupeř zajisté udělal, jenže Orlům se to nepovedlo. Petr Řezáč dostal hosty na dostřel a zápas byl rázem znovu otevřený. V jednatřicáté minutě obnovil vedení o dvě branky Martin Vidlák, ale ani tentokrát nebyli Orli dostatečně koncentrovaní a nedokázali jej udržet. Bohumín se do přestávky trefil ještě dvakrát a po dvou třetinách se začínalo od začátku.

Ve třetí třetině se naši hráči ujali vedení zásluhou Vidláka. Posléze mohli navýšit v přesilovce, ale nevyužili ji. Pěknou akci předvedl Filip Štefanka, který se prokličkoval přes několik hráčů, ale ke koncovce se nedostal. Pěknou šanci měl i Divoký, který jel sám na branku, ale na Válka nevyzrál ani on, ani Hanzl, který zkoušel dorážet. Hosté měli velkou šanci v padesáté druhé minutě, ale Pavlíček samostatný nájezd pěkně chytil lapačkou. Přesto chvíli nato kapitulovat, když nahozený puk vyrazil před Petra Řezáče, který jej posléze překonal. Do konce zbývalo osm minut a bylo zaděláno na drama. Naštěstí měli dobrý konec pro nás. David Vaštík nádherně několika kličkami obešel tři protihráče, vyměnil si puk s Vidlákem a poslal jej do sítě. Bohumín v závěru zkusil powerplay, která ještě byla umocněna orlovským vyloučením, ale naši hráči si už body vzít nenechali.

Přesto bylo vítězství s posledním týmem velice vydřené, což fanoušci rozhodně neviděli rádi. Nutno říct, že ani jeden z gólmanů neměl svůj den a pokud se do příště dostanou do obvyklé formy, přičemž Orli budou v útoku stejně produktivní, neměla by být o body nouze.