Povinnost splněna. Orli přivezli tři body z Bohumína

Tomáš Salamon, 18.01.2015 Zápasy s Bohumínem by podle papírových předpokladů neměly být pro naše hráče těžkým oříškem. Bohužel, jak ukázaly předchozí dvě derby, tomu tak vždy nebývá. Hráči Bohumína mají vždy velkou motivaci a umí naše kluky potrápit. O to více potěšující zpráva, že včera Orli přehráli soupeře bez větších probémů 3:7.

17.01.2015 od 18:00

HC BOSPOR Bohumín - HC Orlová 3:7 (0:1, 1:4, 2:2)

Branky a nahrávky: 23. Máček (Rosypka), 45. Král (Pavlát), 53. Franz (Pavlát, Buba) – 13. Matějíček (Štefanka, Pavlas), 22. Rosůlek (Voznica, Tomis), 25. Fibrich (Divoký, Kytka), 26. Štefanka (Pavlas, Matějíček), 28. Fibrich (Divoký), 57. Rosůlek (Fibrich, Voznica), 58. Mihál.
Bohumín: Kolář (Válek) – Dusík, Poláček, Hrdlička, Niedoba, Čahoj, Maczurek, Juřík, Franz, Ďurica, Buba, Král, Pavlát, Mišenko, Máček, Heidler, Rosypka
Orlová: Urbánek (Pavlíček) – Fibrich, Hanzl, P. Mihál, M. Novák, Tomis, Vysloužil, Grepl, Štefanka, Divoký, Šuster, Matějíček, Kytka, Rosůlek, Pavlas, Vaštík, Voznica, Sznapka, Hegegy
Letošní zápasy s Bohumínem byly nad očekávání vydřené, a tak před papírově jednoznačným zápasem panovaly na straně orlovských fanoušků mírné rozpaky, že zápas s posledním týmem tabulky nebude mít opět tak hladký průběh, jak by se předem mohlo zdát. První třetina nám na klidu nepřidala. Orli sice vedli po brance Marka Mětějíčka, ale jednogólové vedení přesto nebylo nic, co by zaručovalo bezproblémový průběh příštích čtyřiceti minut.

Orlovští fanoušci, kteří na zápas dorazili v hojném počtu, se radovali ve dvaadvacáté minutě, kdy se prosadil Lumír Rosůlek. Dvoubrankové vedení však rázem zvrátil Maček a radost byla ta tam. Naštěstí se v krátkém sledu dvakrát podařilo reagovat Josefu Fibrichovi, jehož dva góly proložil přesnou trefou ještě Filip Štefanka a vedení 1:5 už vypadalo velmi dobře.

Za stejného stavu se šlo i do poslední části, kterou sice brankami Krále a Franze zahájil lépe Bohumín, ale naši kluci drama nepřipustili. Lumír Rosůlek potvrdil, že v našem dresu získává sebevědomí a navýšil na 3:6. V závěru se ještě prosadil Patrik Mihál a Orlům mohl tři body vzít pouze zázrak. Zázraky se sice podle lidového rčení dějí, ale naštěstí jen velmi zřídka a nebylo tomu tak v tomto případě. Zasloužená výhra tak zůstala v rukou našich borců.