Boj o všechno. Uděláme vše pro vítězství, burcuje před odvetou kvalifikace Petr Tomis

Petr Sobol, 01.04.2016 Orlovské hokejisty čeká v neděli zápas roku. Na domácím stadionu přivítají v odvetném kvalifikačním utkání soupeře z Velkého Meziříčí, na jehož ledě prohráli první utkání 6:4. Teď musí zvítězit.

Orlová na půdě soupeře rychle vedla, domácí ale ještě v první minutě srovnali a brzy otočili skóre. V závěrečné třetině Filip Štefanka srovnal na 4:4, poslední minuty ale patřily domácím, kteří si gólem v posledních vteřinách hry zajistili dvougólový náskok a vyhráli 6:4. „Dostat gól 30 vteřin před koncem zápasu, zvláště, když o vítězi může rozhodnout skóre obou zápasů, je hodně nepříjemné,“ uvědomuje si komplikaci Petr Tomis.

Zkušený orlovský obránce se vrátil do hry po delší době po zranění. Pár týdnů bez hokeje ale byli i jeho orlovští spoluhráči, kterým skončil přebor dříve než hráčům z Velkého Meziříčí. „Chvíli nám trvalo, než jsme si na tempo zvykli. Možná i to je důvod, proč v úvodních minutách padlo tolik branek,“ přemítá Tomis. „Ale nemyslím si, že bychom fyzicky na tom byli hůř. Bylo to přesně naopak, soupeře jsme ve třetí třetině přehrávali a měli spoustu šancí,“ dodal.

V prvním zápase řádili dva hráči soupeře – Bula se zapsal mezi střelce čtyřikrát, Křenek dvakrát. Na tyto borce si Orli budou muset dát zatraceně velký pozor. A také na hru v oslabení, ve které ve Velkém Meziříčí třikrát inkasovali. „Budeme se muset vyvarovat zbytečných faulů a být co nejméně vylučovaní. To bude důležitější než se zaměřit na tyto dva hráče,“ míní orlovský obránce.

A ještě je tady jeden faktor, který bude hrát významnou roli – velikost kluziště. Ve Velkém Meziříčí je menší, než jsou Orli zvyklí, a to jim činilo problémy. V odvetě by se mohly karty obrátit. „Naše širší kluziště pro nás bude velká výhoda. Doufám, že toho dokážeme využít a utkání vyhrajeme,“ věří Tomis.

Orli jsou před nedělní odvetou, která začíná ve 14 hodin, pořádně nažhavení. „Můžu mluvit za celý tým, že se měsíc nepřipravujeme na toto utkání, abychom prohráli. Uděláme vše, co bude v našich silách, ať zvítězíme,“ burcuje Tomis, který zve na klíčový zápas sezony i všechny fanoušky: „Doufám, že přijdou v neděli v co největším počtu a vytvoří pořádnou atmosféru, která nás požene k vítězství!“