Orli jdou na Havlíčkův Brod. I s Martinem Potočným

Petr Sobol, 07.02.2019 Záchrana je blízko. Orli mají nad posledním Pelhřimovem osmibodový náskok a do konce základní části zbývá odehrát už jen pět zápasů. V prvním z nich Orli v sobotu narazí na Havlíčkův Brod. V akci se přitom představí i Martin Potočný a jeho syn Matěj.

„Vždy jsem o tom snil, že bych si se synem jednou mohl zahrát normální zápas. Dostal se do stavu, že hraje za muže, navíc už hrál za Orlovou, a tak jsme se bavili, že by bylo fajn, kdybychom si spolu zahráli. Napsal mi, jestli bych to nechtěl zkusit, dva tři dny jsem si s tím pohrával, zvážil jsem všechna pro i proti, a pak jsem si řekl, proč ne. Půjdeme tomu naproti,“ uvedl pětačtyřicetiletý Potočný, který v Orlové už dříve několik let působil.

Naposledy se v akci objevil v sezoně 2012/13 v Havířově, nyní však nazuje brusle znovu – v 45 letech. Společně s dalšími Orly narazí na rozjetý Havlíčkův Brod, který v prosincovém vzájemném zápase vyhrál 8:0. „Kluci ví, že kromě závěru, kdy už nebylo o co hrát, neodehráli nejhorší zápas. Co se týká nasazení a pohybu, nebylo to fiasko, prostě to nevyšlo,“ uvedl po zápase kouč Orlové Darek Stránský.

Havlíčkův Brod je ve formě. Naposledy porazil 7:1 Žďár nad Sázavou, vyhrál potřetí v řadě, a v tabulce skupiny Jih je už druhý. Lídrem týmu je Miroslav Třetina, který posbíral 46 (12+34) bodů, jednadvacet branek má na kontě Luboš Voříšek a hodně produktivní (11+23) je také Jan Milfait či obránce Tomáš Semrád (8+22). Oporou mezi třemi tyčemi je Čeněk Novák, jenž letos vychytal už pět čistých kont.

Orlová naposledy uspěla v Písku a v posledních třech zápasech dvakrát vyhrála. V sobotu jí ale od 17 hodin čeká velmi těžký zápas, který bude výjimečný. Buďte u toho – Martin Potočný se vrací!