Chyběl jeden gól, Orlová ale na Žďár nestačila

Petr Sobol, 03.11.2018 Orli dnes sehráli smolný zápas. Proti Žďáru nad Sázavou po první třetině vedli o dva góly, poté ještě 3:2, hosté ale dokázali srovnat a ve třetím dějství se dostali do trháku. Orlová sice v závěru snížila, vypracovala si šance i ve hře bez brankáře, soupeř ale těsné vedení 5:4 uhájil a má všechny body.

03.11.2018 od 17:00

HC Orlová - Ždár nad Sázavou 4:5 (2:0, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Janiczek (Spálovský), 12. Sladkovský (Štěpánek, Kuťák), 34. Kuťák (Sladkovský, Akhmetianov), 57. Akhmetianov (Kuťák, Spálovský) – 24. Kališ (Stehlík), 34. Půža (Kunstmuller), 36. Kuřítko (Peslar), 47. Kuřítko, 53. Koželuh (Peslar). Rozhodčí: Dufka - Novotný, Šimčík. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 246. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:5, 4:5.
Orlová: Svoboda (Ovčaři) - Janiczek, Kropka, Spálovský, Szturc, Štěpánek,Šendera - Ballner,Smrčka,Kuťák, Sladkovský, Flok, Šmíd, Kovařík,Klíma, Kaukič, Dang, Akhmetianov, Hovsepyan, Kysučan.
Ždár nad Sázavou: Loubal (Kulich) - Kolda, Půža, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar,Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmuller, Bureš, Jícha, Kuřítko, Franek, Stehlík, Kališ, Wasserbauer.
Oba týmy si v úvodu zápasu vyzkoušely hru v početní převaze, první branka ale padla, když byl na ledě plný počet hráčů. V desáté minutě se o ni postaral Janiczek, který se trefil přesnou střelou od modré. O necelé dvě minuty později navíc zvýšil v přesilové hře Sladkovský a na orlovském stadionu panovala dobrá nálada. „Vrátili jsme se zpátky k naší hře,“ vyzdvihl trenér Orlové Darek Stránský.

Orli měli i další šance, jenže ty neproměnili a naopak na začátku druhé třetiny inkasovali a v 34. minutě srovnal Půža. „O vedení jsme se připravili sami zbytečnými chybami,“ mrzelo Stránského. Uplynulo však jen pár vteřin a domácím vrátil náskok produktivní Kuťák. Jenže hosté rychle srovnali a do třetího dějství se šlo za stavu 3:3.

„Soupeř nikam nespěchal. Naopak my jsme zbytečně řešili některé situace a pustili jsme je do nebezpečných protiútoků,“ komentoval orlovský kouč. Žďár vstřelil ve třetí třetině dva góly a rázem se dostal do trháku. Necelých pět minut před koncem sice ještě snížil Akhmetianov, Orli si vypracovali i další šance a hrozili také v power play, žádnou z příležitostí už ale neproměnili. „Bohužel, tentokrát se štěstíčko přiklonilo na stranu soupeře, ta prohra nás mrzí,“ hodnotil po dobrém orlovském výkonu Stránský.

Příští zápas Orli sehrají v sobotu proti Kopřivnici, na jejímž ledě prohráli vysoko 4:10. „Máme jim co vracet, chceme jim to oplatit,“ hlásí lodivod orlovské lavičky.