Mladší dorostenci doma přemohli Šumperské Draky

Tomáš Salamon, 16.10.2013 Mládežnických výsledků k nám od vedoucích družstev do redakce bohužel přichází poskrovnu. V současné době na našem webu naleznete pouze kompletní výsledky mladšího dorostu, který v neděli sehrál úspěšné utkání. Sezónu zahájil i ročník 2005, jehož výsledky budou také brzy k dispozici. Ostatní vedoucí družstev bychom touto cestou rádi požádali, aby výsledky svých týmů začali také pravidelně posílat a učinili tak i zpětně.

13.10.2013 od 11:15

HC Orlová - Draci Šumperk 3:1 (1:0,1:0,1:1)

Branky a nahrávky: 8. Pěčonka (Teplanský, Schovanec), 31. Skalka, 56. Schovanec - 51. Řečinský (Viktorin). Vyloučení: 4:4 + Ligocký (ORL) 10 min. OT za nesp. chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Orlová: Křehlík (Hýbl) - Shwitalla, Hynek, Cipko, Pěčonka, Teplanský, Skalka, Ligocký, Schovanec, Macko, Jeziak, Klus, Hasaj, Horecký
Šumperk: Faltos (Kuznik) - Rozbroš, Výmola, Viktorin, Ondráček, Rutar, Blecha, Šíp, Maděra, Janečko, Řečinský, Dudtha, Hložek, Haluza, Krejčí, Čada, Havlíček, Köhler, Scheüer, Jureček

Mladší dorostenci v neděli nastoupili k zápasu sedmého kola a zvládli jej skvěle. Po sérii porážek totiž doma vybojovali vítězství. Úspěšnou misi Orlíků nastartoval v osmé minutě Tomáš Pěčonka, který těžil ze souhry s Teplanským a Schovancem. Jednobrankové vedení domácí uhájili až do přestávky a stejný stav vydržel až do poloviny utkání.

Přesně v čase 30:00 dal našim barvám dvougólové vedení po pěkné sólové akci Jan Skalka. Důležité bylo, že naši kluci nedovolili Drakům kontrovat a dvoubrankový náskok dlouho drželi i ve třetí třetině.

Čas ubíhal a vše hrálo Orlům do karet. Nakonec se v jednapadesáté minutě přece jen podařilo hostujícímu Radku Řečinskému zdramatizovat stav, ale Orlová se čtyři minuty před koncem uklidnila pojišťující brankou Radka Schovance. Za bojovný výkon mladším dorostencům patří velký dík. Doufáme, že nepoleví a bude se jim dařit i nadále.