Karvinský Borowiak sedmi body zničil oslabený mladší dorost

Tomáš Salamon, 16.09.2014 Mladší dorost sehrál o víkendu derby s Karvinou, ale odvezl si prohru 7:3. Důvody byly dva. Tím prvním byla absence mnoha hráčů a tím druhý skvělý výkon karvinského Filipa Borowiaka, který byl u všech branek svého týmu.

14.09.2014

HK Baník Karviná - HC Orlová 7:3 (2:0,3:1,2:2)

Branky a nahrávky: 6. Borowiak(Pieczonka), 11. Borowiak, 21. Borowiak, 28. Jilich (Pieczonka, Borowiak), 38. Borowiak (Jilich), 44. Pieczonka (Borowiak), 46. Pieczonka (Borowiak) - 37. Santarius (Kaleta), 50. Antoš (Přeček), 55. Jeziak Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1, 7:3.
Karviná: Hýbl (Mokrý) - Borowiak, Novobilský, Pieczonka, Vícha, Horák, Chmiel, Jilich, Markovič, Mayer, Pajonk, Puchala, Zicháček, Vojtásek, Bogár, Krul, Kopek, Dočkal
Orlová: Banot - Jeziak, Šolc, Kaleta, Santarius, Benda, Antoš, Vlachopulos, Nytra, Kantek

Ve velmi okleštěné sestavě zamířili mladší dorostenci na derby do sousední Karviné. Bylo jasné, že v devíti hráčích do pole z nichž někteří spadají ještě do kategorie starších žáků není velká šance na dobrý výsledek. V první třetině na tom byli naši kluci ještě dobře se silami a dva góly z hole Filipa Borowiaka byly v takto skromném počtu hráčů důstojným výsledkem první dvacetiminutovky.

V té druhé poté karvinský Borowiak hned v úvodu zkompletoval čistý hattrick a v osmadvacáté minutě pak asistoval u gólu Jilicha. Naši kluci se nedali a tři minuty před přestávkou snížili zásluhou Marka Santaria. Radost netrvala dlouho protože o minutu později se prosadil znovu Borowiak, který přidal svůj čtvrtý gól a pátý bod v zápase.

Tím však jeho mohutný bodový příděl nekončil. V první polovině třetí třetiny totiž asistoval u dvou branek Pieczonky. Bylo již prakticky rozhodnuto a Orli byli bez vyhlídek na body, ale povedlo se jim alespoň kosmeticky vylepšit výsledek brankami Jiřího Antoše a Jakuba Jeziaka.