Mladší dorost poprvé bodoval

Tomáš Salamon, 22.09.2014 Na první body ve druhé nejvyšší soutěži si v sobotu na domácím ledě sáhli mladší dorostenci. Ti hostili Uherské Hradiště a ve vyrovnaném zápase dokázali štěstí převážit na svou stranu.

21.09.2014

HC Orlová - HC Uherské Hradiště 3:1 (0:0,1:0,2:1)

Branky a nahrávky: 29. Jeziak, 46. Klosko (Vícha), 50. Antoš (Jeziak) - 49. Krátký (Weintritt). Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Orlová: Křehlík (Banot) - Jeziak, Šolc, Klosko,Kaleta,Santarius - Kantek, Benda, Antoš, Vícha, Bambula, Vlachopulos, Přeček, Nytra
Uh. Hradiště: Kubík (Vystrčil) - Florek, Zatloukal, Kocáb, Hrabec, Buráň, Kubeš, Tischer, Vranec, Leška, Weintritt, Kos, Pospíšil, Kadlec, Krátký, Skřivánek
Stále bez Matěje Potočného, ale zato se staronovou oporou v brance nastoupili mladší dorostenci proti Uherskému Hradišti. Z Vítkovic se vrátil brankář Ivo Křehlík, který si loni mimo jiné úspěchy vysloužil i nominaci do reprezentace Moravskoslezského kraje na dětské olympiádě. A vedl si dobře. V první třetině nepustil ani gól, ale stejně si počínal na druhé straně i jeho protějšek Kubík.

Ten ovšem neobstál ve třetině druhé, zatímco Křehlík zaznamenal druhou bezchybnou dvacetiminutovku. Orlovou poslal do vedení v devětadvacáté minutě Jakub Jeziak a tento stav vydržel až do druhé přestávky.

V poslední části zvedali naši kluci ruce nad hlavu znovu. Tentokrát síť za Kubíkem rozvlnil Jonáš Klosko, který zužitkoval přihrávku kapitána Víchy. Hosté ještě zápas zdramatizovali a to díky přesolovkovému gólu Krátkého, ale minutu a půl na to vrátil Orlům klid na hokejky Jiří Antoš. Další branka nepadla a mladší dorostenci tak ve třetím kole mohli oslavit první body v sezóně.