Klus v nájezdech vystřelil výhru pro mladší dorost

Tomáš Salamon, 22.10.2014 Velmi dramatický zápas sehráli mladší dorostenci o víkendu se Šumperkem. Dlouho se hrálo bez branek a souboj brankářů vyvrcholil až do nájezdů. Tam z duelu maskovaných mužů vyšel se vztyčenou hlavou orlovský Ivo Křehlík! vítězství nad Šumperkem je o to cennější, že soupeř donedávna vedl tabulku!

19.10.2014

HC Orlová - Draci Šumperk 2:1 sn (-:-, -:-, -:-)

Branky a nahrávky: 58. Vícha (Vlachopulos), rozhodující nájezd Klus - 49. Sajdl Rozhodčí: . Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1,1:1,2:1sn.
Orlová: Křehlík(Banot) - Jeziak, Šolc, Santarius, Kantek, Benda, Antoš, Vícha, Vlachopulos, Přeček, Nytra, Klus
Šumperk: Faltus (Venouš) - Uhlíř, Loučka, Jureček, Rutar, Ondrák, Čada, Čip, Krejčí, Maluza, Schüter, Žižlavský, Vaňous, Dudycha, Krč, Sajdl
V zápase po dvě třetiny dominovali gólmani a díky tomu se s každou další minutou stupňovalo napětí. Nikdo nechtěl udělat chybu, ale na druhou stranu všichni věděli, že bez gólu se nedá vyhrát a je třeba vyvíjet i útočnou snahu. Proto hráči obou týmů dřeli naplno a nechtěli dát ani centimetr ledu zadarmo. Na otevření skóre jsme čekali až do poloviny třetí třetiny a bohužel to byl soupeř, kdo se radoval. Puk za Křehlíkova záda dostal Lukáš Sajdl.

Naše kluky to ovšem nesrazilo. Moc dobře věděli, že až doposud hráli se soupeřem rovnocennou partii a že mají na to, aby vyrovnali. To se nakonec povedlo! Vlachopulos našel Tadeáše Víchu a ten dal domácí střídačce důvod k radosti.

Zápas musely rozhodnout nájezdy. Za domácí se k prvnímu z nich rozjel kapitán Dominik Klus a perfektně provedeným bekhendovým blafákem poslal puk za Faltusova záda. Od této chvíle stálo vše na brankáři Ivo Křehlíkovi, který vynuloval všechny Šumperské nájezdníky a v dramatickém zápasee podržel vítězství pro svůj tým.