MDO: Orli porazili Hodonín i rozhodčího!

Tomáš Salamon, 05.11.2014 Mladší dorostenci o víkendu zavítali na led Hodonína. Kvůli sporným výrokům rozhodčího v konečném součtu odehráli více než jednu třetinu zápasu v oslabení, ale vzepřeli se osudu a i díky třem gólům v početní nevýhodě zvítězili. V tabulce už jim patří čtvrtá příčka, což je u nováčů ve druhé nejvyšší soutěži obrovský úspěch!

02.11.2014

SHK Hodonín - HC Orlová 3:5 (1:0,0:2,1:3)

Branky a nahrávky: 17. Svoboda(Pavka), 41. Svoboda (Vacula), 44. Smetková (Pospíšil) - 32. Santarius (Kantek), 36. Jelínek (Santarius), 48. Kantek (Santarius), 57. Jelínek (Nytra), 59. Kantek (Jelínek). Vyloučení: 4:12. Využití: 1:0. V oslabení: 0:3. Diváci: 73. Průběh utkání: 1:0,1:2,3:2,3:5.
Hodonín: Gamba (Štipáček) - Špírek, Bílek, Smetková, Svoboda, Horňák, Doležal, Veselský, Pavka, Vacula, Mičík, Kotek, Holeš, Šenk, Kučeřík, Pospíšil, Sipek
Orlová: Křehlík - Jeziak, Šolc, Čempel, Santarius, Kantek, Jelínek, Benda, Antoš, Přeček, Nytra, Klus
První třetina nedopadla dobře pro náš tým. Po gólu Svobody prohrávali 1:0, ale vzepjali se v části druhé. To se prosadili Santarius a Jelínek. Oba se prosadili v početní nevýhodě, což připomíná fakt, že zápas byl poznamenán řadou konroverzních výroků ze strany rozhodčího a tomu odpovídal i stav vyloučených. Naši kluci se museli hodně bránit v oslabení, což je stálo hodně sil i vzhledem k tomu, že sotva dali dohromady dvě pětky, zatímco soupeř měl hráčů k dispozici mnohem více. Přesto předvedli neskutečnou bojovnost a v oslabení inkasovali pouze jědnou. Trefil se znovu Svoboda, který využil přesilovku pět na tři. Za vyrovnaného počtu hráčů na ledě pak poslala Hodonín do vedení Kamila Smetková. Orli se však nedali vzepjali se k obratu. V polovině třetí třetiny vyrovnával Kantek. Za takového stavu opět úřadoval pan rozhodčí a neprodleně poslal Orly do tří. Jenže ti se ubránili a hned po vyprčení trestů je poslal do vedení Jelínek. Minutu poté byl na trestnou lavici odeslán Nytra, ale naši kluci se vzepřeli tomu, že jim není přáno a v oslabení v čase 58:11 výhru pojistil Kantek. Borcům gratulujeme a děkujeme za bohovnost!