17.11.2014

HC Orlová - HK Baník Karviná 4:6 (0:2,3:3,1:1)

Branky a nahrávky: 34. Vlachopulos, 35. Přeček (Klus), 37. Přeček (Klus), 43. Klus (Kaleta) - 2. Vícha (Zíka), 15. Puchala, 29. Vícha, 38. Vícha (Chmiel), 40. Jilich (Krul, Vícha), 60. Jilich. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:O. V oslabení: 0:1. Diváci: 70.
Orlová: Křehlík (Banot) - Jeziak, Šolc, Čempel, Kaleta, Kantek, Benda, Antoš, Vlachopulos, Přeček, Nytra, Klus
Karviná: Mokrý (Hýbl) - Vícha, Pieczonka, Pajonk, Zíka, Bogar, Chmiel, Kladil, Krul, Borowiak, Novobilský, Jilich, Popek, Markovič, Puchala
V tomto utkání se našim borcům nevedlo snad vůbec nic, na co sáhli. Nedařilo se jim prosadit a v polovině derby už Karviná vedla 0:3. Až za tohoto stavu začaly padat góly na druhé straně a díky gólu Nikolase Vlachopula a dvěma zásahům Aleše Přečka e během tří minut podařilo vyrovnat. Jenže okamžitě převzali iniciativu zase hosté a Patrik Vícha s Miroslavem Jilichem ještě před přestávkou vrátili Karviné vedení.

Přesto Orli zápas ještě zdramatizovali. Ve třetí třetině dával kontaktní gól kapitán Dominik Klus a Orli se o body i přes nepovedený výkon bili až do konce. Zkusili i hru bez brankáře, ale pět sekund před vypršením časomíry pojistil karvinskou výhru do prázdné klece Jilich.