René Urbánek a Jakub Voznica vás zvou na zápas s Bohumínem

Tomáš Salamon, 03.12.2014 Prázdné období během volného kola máme naštěstí za sebou a všichni si můžeme zase dopřát potěšení z orlovského hokeje. Zápas s Bohumínem začíná už za pár hodin a my jsme zjišťovali, jaká je před ním nálada v kabině.

Tento článek patří k zápasu ORL - BOH 8:7
Téměř exhibiční zápas se Studénkou už je minulostí, ale je nutné připomenout, že gólmani to v něm neměli jednoduché. Po většinu času mrzli v brance a na dálku sledovali orlovskou útočnou smršť, jenže když už se Studénka dostala do protiútoku, šlo většinou o nebezpečnou šanci, která se brankáři, který není v tempu, hodně těžko zastavovala: „Ty nebezpečnější šance šly podle mě na Kamila. Na mě toho až na dvě, tři těžší střely moc nešlo. Ale je pravda, že takhle se kolikrát chytá hůř, než když na vás jde deset až patnáct střel za třetinu. Gólman se musí mít pořád na pozoru,“ přiznal René Urbánek. Ten po devětadvaceti minutách přenechal místo v brankovišti Kamilu Pavličkovi, ale naštěstí vyloučil, že by jeho střídání bylo vynucené například špatným zdravotním stavem: „Po první třetině jsme se domluvili, že vzhledem k průběhu zápasu se v polovině zápasu s Kamilem vystřídáme.“

Urbánek však měl zápas solidně rozchytaný a dost možná přišel i o první čisté konto v sezóně: „Nemrzí mě to. Myslím si, že zápasy, které jsme hráli předtím byly hodně těžké a chytalo se mi o hodně lépe než proti Studénce. Důležité je, že jsme vyhráli, protože si myslím, že jsme byli o hodně lepší, a až tak nezáleží na tom, jestli by to bylo s nulou nebo ne,“ řekl skromně po zápase.

Nyní Orly čeká Bohumín a i přes aktuální formu soupeře, která šla nahoru, by to mohl být podobný zápas jako se Studénkou. Problémy by však může způsobit nucená pauza, kterou si Orli o víkendu odkroutili a mohli během ní vypadnout ze zápasového tempa. Jakub Voznica však fanoušky uklidňuje, že toto nehrozí: „Ta pauza nebyla zase tak dlouhá, v tom bych problém neviděl,“ horší by to však mohlo být, pokud Bohumín předvede podobné výkony jako proti Kopřivnici nebo Krnovu, kterým podlehl pouze o gól, nebo proti Rožnovu, který dokonce porazil 8:5. „Bohumín teď hraje velmi dobře, měli jsme i veliké problémy, když jsme hráli u nich. Určitě to nebude jednoduchý zápas, ale společně s fanoušky bychom to měli zvládnout,“ připomněl Voznica, že bez s vaší pomocí půjde vše snadněji. Proto neváhejte a přijďte Orly dnes v 18:00 povzbudit!