Poslední zápas sezony. Do Orlové přijede Tatra!

Petr Sobol, 25.02.2019 Není to tak dávno, co jsme vás vítali na prahu nového ročníku. Ten právě míří do svého finále. Alespoň tedy pro Orlovou, kterou ve středu od 18 hodin čeká poslední zápas. Na náš led dorazí kopřivnická Tatra.

Tento článek patří k zápasu ORL - KOP 3:4
Jaká to z našeho pohledu byla sezony? Všelijaká. Tým se tvořil za pochodu a dlouho se hledal. První výhry se dočkal až v osmém kole v Šumperku, v prosinci pak zvítězil třikrát v řadě, jenže další triumf přidal až na konci ledna. Byla to však výhra klíčová, Orlová porazila 10:0 Pelhřimov a definitivně se zachránila ve druhé lize. Od té doby jakoby Stránského svěřencům spadl balvan ze srdce, porazili Písek, Opavu i Nový Jičín a rázem ve společné tabulce přeskočili i Tábor.

Ve středu Orli vyzvou Kopřivnici, tedy soupeře, se kterým letos třikrát prohráli – 4:10, 2:3 v prodloužení a naposledy 3:7. Orlovou tehdy trápila marodka a do Kopřivnice vyrazila jen v 15 lidech. .

Teď je však situace jiná a Stránského tým se chce doma rozloučit nejlépe, jak jen to půjde, tedy pohledným hokejem a ideálně i bodovým ziskem. .

Orli naposledy zavítali do Valašského Meziříčí, které sice potrápili, nakonec ale prohráli 2:4. „Zápas to od nás nebyl špatný, ale hraje se na body. A ty nemáme,“ řekl po zápase kouč Orlové Darek Stránský, který věří, že jeho svěřenci proti Tatře dokážou bodovat. „Pokusíme se vyhrát a rozloučit se tak s těmi nejvěrnějšími fanoušky. Snad to dobře dopadne a snad si to užijeme,“ říká. Kopřivnice naposledy doma prohrála 3:5 s Hodonínem a v tabulce už jistě skončí čtvrtá.

Středeční utkání začíná v 18 hodin. „Chceme ho odehrát se ctí, budeme se snažit, abychom si ho užili,“ slibuje útočník Michal Dang.